Almás lepény

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás lepény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db alma
1 teáskanál sütőpor
20 dkg liszt
1 csésze olaj
1 db citrom reszelt héja
4 nagyobb tojás
A tetejére:
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

1. A tojásokat verjük fel a cukorral, reszeljük bele a citrom héját, majd felváltva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.

2. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. Az elnegyedelt, kimagozott és meghámozott almákat vágjuk egészen vékony szeletekre, és rakosgassuk a tésztába (sűrűn, egymás mellé).

4. Szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal és 180 fokosra előmelegített sütőben 40 percig süssük a lepényt.

Almás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 591 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Almás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
recept beküldése