Savanyított gomba

Marinovannije gribi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Savanyított gomba
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl vörösborecet
50 dkg laskagomba
vagy
50 dkg csiperkegomba
vagy
1 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3 szem fekete bors
2 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A gombákat megtisztítjuk, a szárát levágjuk egészen a kalapig.

2. Az olaj kivételével a többi hozzávalót másfél dl vízben felforraljuk, utána beletesszük a gombát.

3. Fedetlen edényben kis lángon forrni hagyjuk, míg a gombák lesüllyednek az edény aljára.

4. A fokhagymát kivesszük, és a levet hagyjuk kihűlni. A gombát a folyadékkal üvegekbe töltjük, ráöntünk olajat, hogy a folyadék tetejét olajréteg fedje.

5. Frissen tartó fóliával légmentesen lezárjuk, és érni 10 napra hűtőszekrénybe tesszük.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Savanyított gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Savanyított gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél