Grillezett vegyes gomba

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett vegyes gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csiperkegomba
25 dkg rókagomba
25 dkg laskagomba
15 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
5 evőkanál olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
3 szem gyöngyhagyma
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A mogyoróhagymát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és leveleire szedjük. A petrezselymet letépdessük a száráról, megmossuk, lecsurgatjuk, finomra felaprítjuk és belekeverjük az olívaolajba.

2. A gombákat lehetőleg fajta szerint elkülönítve mogyoróhagymával felváltva kis fanyársakra fűzzük.

3. A nyársra fűzött gombákat minden oldalukon megsózzuk-borsozzuk, és petrezselymes olajjal bekenjük. Ezt követően minden nyársat sonkába göngyölünk, s a sonkát a nyárs végére erősítjük.

4. Az asztali grillt vagy forró követ felhevítjük. A grill-lapot olajjal bekenjük, a gombás nyársakat ráfektetjük, és 6-10 perc alatt minden oldalról ropogósra sütjük.

A finom gombás nyárshoz remekül illenek vajkeverékek. Ezekhez például 10 dkg szobahőmérsékletű vajat összekeverünk némi Worchester-mártással, sóval, borssal és 5 dkg vagdalt medvehagymával, helyette esetleg rukkolával, turbolyával, metélőhagymával vagy vegyes fűszernövényekkel.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillezett vegyes gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Grillezett vegyes gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recepttár