Palóc magalevi

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Palóc magalevi
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db burgonya
1 teáskanál pirospaprika
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál zsír
néhány szál zellerzöld
vagy
néhány szál petrezselyemzöld
kevés főtt tészta
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsíron megfuttatom az apróra vágott hagymát, megszórom a pirospaprikával és felöntöm a tészta leszűrt főzőlevével.

2. Hozzáadom a meghámozott, felkockázott krumplit, a petrezselyemlevelet és sózom, ha szükséges.

3. Amikor megfő a krumpli, készen van. Levesbetétnek egy kevés főtt tészta kerül bele. A többi főtt tésztából készül a második fogás.

Következzen most egy palóc klasszikus. A palóc konyhán ismeretlen fogalom volt a pazarlás. Mindent hasznosítottak, még a tészta főzőlevét (vagy akár a sztrapacskáét, krumpliét) is. Így, a spórolás jegyében született meg a magalevi is. Volt, hogy csak a zsíron pirított paprikás hagymát öntötték fel vele, de volt, hogy kevés krumpli vagy főtt tészta is került bele. A szükség szülte leves mégis finom végeredményt ad.
Palóc magalevi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1113 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Palóc magalevi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
recepttár