Zsázsakrém

| Zsázsamártás receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsakrém
Adag: 11 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 csokor friss zsázsa
11 csipet kristálycukor
1 teáskanál Worcestershire szósz
5 és fél db citrom leve
22 evőkanál olívaolaj
110 dkg joghurt
110 dkg túró
11 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát lehéjazzuk és összevágjuk. A zsázsát megtisztítjuk, és finomra felaprítjuk.

2. A túrót a joghurttal és olívaolajjal simára keverjük.

3. Ebbe beleforgatjuk a hagymát és a zsázsát. A citromlével, Worcester-mártással, sóval, borssal és cukorral pikánsan ízesítjük. Azonnal tálaljuk. A legjobban olasz frikadellhez illik.

Olasz frikadell

Olasz frikadell
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál csípős mustár
6 evőkanál olívaolaj
12.5 dkg mozzarella sajt
0.5 csomó friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, és finomra felaprítjuk. A pármai sonkát kis kockákra vágjuk. A mozzarellát törlőpapírral leszárítjuk és a sonkához hasonló nagyságúra vágjuk.

2. A bazsalikom felét, a sonka- és sajtkockákat 2 evőkanál olívaolajjal lazán összekeverjük.

3. A darált marhahúst a maradék bazsalikommal, némi olívaolajjal, mustárral, paradicsompürével, a felaprított hagymával és fokhagymával összegyúrjuk.

4. A húsmasszából 12 lapos pogácsát formálunk. Minden húsadagban kézzel egy mélyedést alakítunk ki, ebbe belerakjuk a sonka-sajt keveréket, és lezárjuk. Ezeket a frikadelleket még egyszer laposra nyomjuk, és olívaolajjal enyhén bekenjük.

5. A felhevített grillkövet olívaolajjal beecseteljük, némi sóval behintjük, majd ráfektetjük a frikadelleket. A sütési idő többszöri forgatás mellett kb. 10 perc. Zsázsakrémmel kínáljuk.

Zsázsakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Zsázsakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szótár