Articsókás fettuccine

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Articsókás fettuccine
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db friss articsóka
40 dkg fettuccine
12 és fél dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 és fél dl víz
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db citrom
6 dkg vaj
vagy
6 dkg háj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Pucoljuk meg az articsókát a következő módon. Törjük ki a szárukat és vágjuk le a fej felső egyharmadát. Szedjük le a kemény, külső leveleket is. Húzzuk le őket a szár felé, majd tépjük le. Vágjuk félbe az articsókákat, távolítsuk el a pelyhes közepét egy éles késsel és szeleteljük fel. Tegyük egy hideg vizes tálba és locsoljunk rá citromlét.

2. Forrósítsuk fel az olajat közepes tűz fölött egy serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük aranybarnára 3-4 perc alatt.

3. Csöpögtessük le az articsókát és tegyük a serpenyőbe. Süssük hirtelen 2-3 percig., majd öntsük fel 0.6 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítsük. Sűrű kevergetés mellett pároljuk puhára az articsókát. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges.

4. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

5. Szűrjük le a tésztát és tegyük a serpenyőbe az articsókához. Szórjuk meg a petrezselyemmel és a sajttal. Keverjük össze jól és tálaljuk melegen.

Amikor articsókát veszünk, válasszunk színes, sértetlen, szorosan összezárt levelű articsókát. Ha az articsóka friss, akkor a kéz nyomására "nyikorog".
Articsókás fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Articsókás fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
szólj hozzá, értékelj