Zsázsaleves cipóban

Kresse-Suppe in Brötli

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsaleves cipóban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zsázsa
1 dl tejszín
4 db zsemle
6 dl húsleves
3 dl fehérbor
2 evőkanál liszt
½ fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát és a zsázsát.

2. Megszórjuk liszttel, kicsit megpirítjuk, majd fehérborral csomómentesen felengedjük. Hozzáadjuk a húslevest és kb. 20 percig kíméletesen főzzük.

3. A zsemléknek kalapot vágunk, majd az alsó részét - 1-2 cm-es peremet hagyva - kanállal kivájjuk. A kivájt zsemlebelet a levesbe tesszük felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük.

4. A levest a zsemlékben elosztjuk, majd azonnal tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Zsázsaleves cipóban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
Zsázsaleves cipóban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
facebook