Gombakeverékes cannelloni

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombakeverékes cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg laskagomba
6 lap lasagne
22 és fél dkg csiperkegomba
vagy
22 és fél dkg szelídgesztenye
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd szeletelt fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
25 dkg kecskesajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint finomra vágott, friss kakukkfű

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra. A lasagne lapokat forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Felhasználásig hideg vízben tartjuk.

2. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, a hagymát közepes hőfokon, 7-10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Félreteszünk néhány szelet fokhagymát. Egy kevés kakukkfüvet a díszítéshez félrerakunk, a többit a laskagombával, a gesztenyével vagy csiperkével együtt a hagymás keverékhez adjuk. Körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, mielőtt még a gomba levet eresztene. Fűszerezzük.

3. Ha kihűlt, a hagymás keverékhez morzsoljuk a kecskesajt felét. Összekeverjük. A lasagne lapokat lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőn megszárítjuk. A gombás keverékből 2-3 evőkanálnyit a hosszú oldalánál, a szélétől egy centire rásimítunk és feltekerjük. Majd kettévágjuk. Tűzálló tálba állítjuk, rákanalazzuk a tejszínes krémsajtot, a maradék kecskesajtot pedig a tetejére morzsoljuk. Megszórjuk a félretett fokhagymával és kakukkfűvel. A sütőben 30-35 perc alatt sütjük aranybarnára,

A körbetekert lasagne lapokba töltjük a tölteléket - így készítjük el a cannellonit. Ha száraz cannelloni csöveket vásárolunk, azokat teáskanállal tölthetjük meg.
Gombakeverékes cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Gombakeverékes cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
twitter