Csípős paprikaleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős paprikaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hegyes erős paprika
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

1. A kétféle paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Lábosba tesszük a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Felöntjük a levessel, belekeverjük a passzírozott paradicsomot (1. kép) és felforraljuk.

2. Kis lángon kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, a levest félretesszük.

3. A zöldségeket szitán átpasszírozzuk (2. kép), vagy robotgépben pürésítjük.

4. A levest tiszta lábosba öntjük (3. kép). Beletesszük a zöldségpürét és a frissen tépkedett bazsalikomleveleket. Összemelegítjük, tányérokba merjük és megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel.

Csípős paprikaleves Csípős paprikaleves Csípős paprikaleves
Hidegen is fogyaszthatjuk, ekkor halmozzunk a tetejére 1-1 evőkanálnyi kefirt.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Csípős paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Csípős paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
google+