Kacsa narancsos-karamellás ecettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kacsához:
4 db bőrös kacsamell
2 evőkanál tengeri só
A narancsos-karamellás ecethez:
1 db narancs leve
1 db narancs héja, csíkokra vágott
3 evőkanál vörösborecet
½ rúd fahéj
1 db hosszában félbevágott, kimagozott piros thai chilipaprika
A radicchióhóz:
3 evőkanál dióolaj
1 teáskanál dijoni mustár
5 dkg pirított, apróra vágott dióbél
1 db hámozott, cikkekre vágott narancs
2 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál pirított szezámmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsa előkészítéséhez a bőrét cikcakkosan vagdossuk be fél centiméteres közönként. Dörzsöljük be a bőrt sóval. Tegyük át egy tányérra a boros felével felfelé és fedetlenül tegyük a hűtőbe 1 órára. Mossuk le a sót a kacsáról és konyhai papírtörlővel itassuk le róla a vizet.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes hőfokra.

3. Az ecet készítéséhez tegyük a cukrot és az ecetet egy kisebb lábasba, és közepes, alacsony hőfokon melegítsük, időnként megkeverve, amíg a cukor feloldódik. Lassan főzzük tovább, amíg a cukor elkezd világos aranysárga színt ölteni, körülbelül 10 percig.

Adjuk hozzá a csirkealaplevet és a megmaradt hozzávalókat, keverjük össze és főzzük sziruposra (újabb 10 perc). Szűrjük át finom lyukú szűrőn, majd tegyük vissza a lábasba és tartsuk melegen.

4. Grillezzük a kacsát először a bőrös oldalával lefelé, amíg ropogósra és aranybarnára sül, körülbelül 8 percig. Fordítsuk meg és grillezzük tovább ízlés szerint, 4-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre 5 percre.

5. A raddicchio-saláta készítéséhez távolítsuk el a radicchiók külső leveleit. A többi levelet durván tépjük össze és helyezzük egy közepes tálba. Adjuk hozzá a narancsot, a diót és a szezámmagot. Keverjük össze a mustárt és az ecetet egy kisebb edényben. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.

6. A kacsát vastagon szeleteljük fel. Forrón tálaljuk a narancsos-karamellás ecettel és a radicchiosalátával.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A kacsamellen lévő bőr meglehetősen zsíros, ami meggátolja, hogy a hús kiszáradjon a grillezés során.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Kacsa narancsos-karamellás ecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Kacsa narancsos-karamellás ecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok