Zöldborsós, pecorinós koszorú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós, pecorinós koszorú
Adag: 6-8 főre (1 sütőforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg frissen reszelt pecorino sajt
másfél evőkanál szárított élesztő
1 ¾ dl forró tej
50 dkg sima liszt
½ teáskanál
4 db kissé felvert tojás
2 evőkanál kristálycukor
18 dkg kockára vágott vaj
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze az élesztőt és a tejet egy kis tálban. Hagyjuk állni, míg a teteje habosodni kezd, körülbelül 15 percig.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba. Adjuk hozzá az élesztős keveréket, a tojásokat, a cukrot, a vajat és a borsot, és dolgozzuk össze kemény tésztává. Keverjük bele a pecorinót és a borsót.

3. Tésztagyúró géppel vagy kézzel, lisztezett munkafelületen dagasszuk a tésztát 5-10 perc alatt simára és ruganyosra.

4. Vajazzunk ki egy 26 cm átmérőjű koszorú alakú sütőformát. A tésztát helyezzük a formába. Meleg helyen kelesszük körülbelül 1 óráig. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütő 5-ös fokozat). Süssük a koszorút 25-35 percig, amíg jól feljön és aranybarnára sül. Szeleteljük fel és tálaljuk melegen vagy szoba-hőmérsékleten.

A pecorino olasz juhsajt. Ha nem tudjuk beszerezni, e receptben helyettesíthetjük parmezánnal.
Zöldborsós, pecorinós koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 644 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Zöldborsós, pecorinós koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
google+