Húsgombócok zsályás vajjal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombócok zsályás vajjal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
75 dkg sovány darált marhahús
1 ágacska friss zsálya
10 dkg friss kenyérmorzsa
dl tej
1 db kissé felvert tojás
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 dkg sima liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
18 dkg kemény sajt
vagy
18 dkg kockára vágott fontina sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Szórjuk a kenyérmorzsát a tejjel egy kis tálba. Egy nagy tálban keverjük össze a húst, kenyérmorzsát, a tojást és a petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal, és keverjük össze alaposan.

2. A keverékből formáljunk nagyobb, dió méretű gombócokat. Mindegyik közepébe nyomkodjunk egy darab sajtot. majd gondosan zárjuk össze a húsgombócot körülötte.

3. Szórjuk a lisztet egy tányérra és hempergessük meg benne a húsgombócokat. A felesleges lisztet óvatosan rázzuk le róluk.

4. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, közepes lángon. Tegyük bele a zsályát és a húsgombócokat. Pirítsuk őket, amíg körben megbarnulnak (nagyjából 5 perc). Töltsük alá a bort és főzzük tovább, amíg elpárolog.

5. Csökkentsük a lángot, fedjük le és főzzük tovább, amíg a húsgombócok megpuhulnak és átfőnek (körülbelül 20 perc).

6. Szedjük őket tálalótálra és locsoljuk meg őket a szaftjukkal. Díszítsük a tálat a zsályával és forrón vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

E húsgombócokat kínálhatjuk forrón és szobahőmérsékleten egyaránt, ezért aztán ideálisak svédasztalra vagy piknikezésre.
Húsgombócok zsályás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Húsgombócok zsályás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
lexikon