Rántott mozzarella

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
20 dkg finomszemcséjű, száraz kenyérmorzsa
2 db tojás
7 és fél dkg sima liszt
ízlés szerint
A sütéshez:
50 dl olaj
Elkészítés:

1. Tegyük a lisztet egy sekély tálba, a tojásokat egy másikba, a kenyérmorzsát egy harmadikba.

2. A vastag mozzarellaszeleteket mártsuk meg a lisztben, majd rázzuk le róluk a felesleget. Utána mártsuk őket a felvert tojásba, végül a kenyérmorzsába.

3. Az olajat mély serpenyőben hevítsük fel nagyon forróra. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

4. A mozzarellát adagokban süssük aranybarnára mindkét oldalán, adagonként körülbelül 5 perc alatt. Konyhai papírtörlőn szárogassuk le, szórjuk meg sóval és forrón tálaljuk.

Ehhez a recepthez jó minőségű friss mozzarellára van szükség.
Hozzászólás beküldése:

Rántott mozzarella
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...