Hagymaropogós balzsamecettel

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb fej vékonyra szeletelt hagyma
ízlés szerint balzsamecet
7 és fél dkg finomszemcséjű, száraz kenyérmorzsa
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 nagy tojás
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az extra szűz olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük hozzá a hagymát és pirítsuk, amíg enyhén megbarnul (körülbelül 5 perc).

2. Verjük fel a tojásokat egy csipet sóval egy tálban, majd keverjük hozzájuk a parmezánt és a kenyérmorzsát.

3. Tegyük hozzá a hagymát és keverjük össze alaposan. Tegyük félre legalább 30 percre állni.

4. Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel nagyon forróra. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

5. A hagymás keverékből kanálnyi adagokat tegyünk az olajba. és adagonként 5 perc alatt süssük őket aranybarnára és ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki őket és konyhai papírtörlőn szárogassuk le.

Locsoljuk meg őket balzsamecettel és forrón tálaljuk.

A balzsamecet a közép-itáliai Modena környékéről származik, ahol több mint ezer éve készítik.
Hagymaropogós balzsamecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 586 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Hagymaropogós balzsamecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
hírlevél