Sajtos, paradicsomos csigák

Adag: 5-8 főre (2 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl paradicsomszósz
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg szeletelt mozzarella sajt
vagy
12 és fél dkg reszelt mozzarella sajt
1 teáskanál oregánó
2 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál
30 dkg sima liszt
1 teáskanál kristálycukor
2 és fél dl meleg tej
másfél dkg élesztő
vagy
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Keverjük össze az élesztőt és a cukrot 1/3 csésze (0.9 dl) tejjel egy kis tálban. Keverjük össze alaposan, és hagyjuk állni 10-15 percig, amíg felhabosodik.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat, az élesztős keveréket, a mozzarellát, valamint annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Borítsuk a keveréket enyhén lisztezett munkafelületre és 5-10 perc alatt gyúrjuk simára és ruganyosra. Formáljunk belőle gömböt és helyezzük kiolajozott tálba. Fedjük le tiszta konyharuhával és kelesszük 45 percig.

3. Borítsuk a tésztát enyhén meglisztezett sütőpapírra. Nyújtsuk ki téglalap alakúra és 3 mm vastagra. Kenjük meg a paradicsomszósszal, utána szórjuk meg az oregánóval és a parmezánnal. Tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Göngyöljük be az összesodort tésztát a papírba és 15 percre tegyük a hűtőszekrénybe.

4. Csomagoljuk ki a tésztát a papírból és éles késsel vágjuk 1,5 cm vastagságú szeletekre. Rendezzük el őket két kiolajozott sütőlapon és kelesszük 1 órán át.

5. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat).

Süssük a csigákat 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Forrón vagy szobahőmérsékleten kínáljuk őket.

E csigákat bármilyen sajttal megtölthetjük, ami éppen kéznél van. Cheddar, Fontina, ementáli vagy Gruyére ugyanígy megteszi.
Sajtos, paradicsomos csigák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sajtos, paradicsomos csigák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
most van szezonja