Citromos-túrós korong

Adag: 2 tepsi (12-16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl citromos túró
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csipet
15 dkg darabolt vaj
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a tojássárgájákat, majd kemény tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

3. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 8 cm-es hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A kiszúrt korongok felének közepét egy 2,5 cm-es félhold alakú formával kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

5. Az egész korongokat a citromos túróval megkenjük, és a kiszúrtakkal páronként összeragasztjuk.

Citromos-túrós korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Citromos-túrós korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj