Bolognai szószos szalagtészta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai szószos szalagtészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss metélt tészta
2 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd összevágott fokhagyma
1 szál finomra vágott zellerszár
1 szál finomra vágott sárgarépa
1 fej finomra vágott hagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 és ¼ dl marhahús-alaplé
1 és ¼ dl tej
12 és fél dkg füstölt baconszalonna
vagy
12 és fél dkg füstölt pancetta
igény szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pancettát, a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát 5 perc alatt puhára pároljuk az olajon és a vajon.

2. Hozzáadjuk a darált marhahúst, 5 percig pirítjuk. Felöntjük borral, elpárologtatjuk az alkoholt.

3. A paradicsompürét és a húsalaplevet belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, újra felforraljuk. Nagyon alacsony hőfokon, időnként kavargatva 120-150 percig főzzük. Ha a szósz kiszáradna, 2 evőkanál tejjel hígíthatjuk.

4. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.

5. A leszűrt tésztát tálra borítjuk. A szószt a tetejére kanalazzuk. Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.

2. Leszedjük a habot a tetejéről.

Bolognai szószos szalagtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Bolognai szószos szalagtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek