Könnyű francia hagymaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Könnyű francia hagymaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg vékonyra szeletelt hagyma
12 és fél dl marhahús-alaplé
6 dkg frissen reszelt gruyere sajt
6 dkg vaj
4 szelet kenyér
1 gerezd szeletelt fokhagyma
2 teáskanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A marhahúsalapléhez:
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
1 szál póréhagyma
1 fej negyedekre vágott hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
50 dl víz
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál tengeri só

Elkészítés:

1. Marhahúsalaplé: a hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 3 órán át gyöngyözve főzzük. Leszedjük a habot a tetejéről.

2. A vajat alacsony hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevergetve 30-35 percig letakarva fonnyasztjuk, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz.

3. Megszórjuk liszttel, és óvatosan kevergetve 2 percig pirítjuk. Nagyon óvatosan felöntjük a levessel, majd addig kevergetjük, amíg forrni nem kezd. Mintegy 30 percig főzzük, azután sózzuk és borsozzuk.

4. Felmelegítjük a grillt. A kenyerek egyik oldalát megpirítjuk, a másik oldalukat megszórjuk Gruyére sajttal. A sajtot aranyszínűre pirítjuk.

5. A levest tányérokba kanalazzuk, a tetejére helyezzük a sajtos tószt kenyeret. Forrón tálaljuk.

Ehhez a recepthez 3 liter levesalaplevet készítünk el, amelyből csak 1,25 litert használunk fel; a maradékot - lefagyasztva - más levesekhez vagy rizottóhoz is felhasználhatjuk.
Könnyű francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Könnyű francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek