Francia rakott burgonya

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia rakott burgonya
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg édesburgonya
150 dkg burgonya
12 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 és fél dl zsírszegény tejszín
1 adag pesto szósz
12 db finomra vágott mogyoróhagyma
6 szál finomra vágott póréhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, finomra vágott kakukkfű
1 teáskanál édes paprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kibélelünk alumíniumfóliával egy nagy tepsit.

2. A póréhagymát, a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet aranyszínűre és puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.

3. Megtisztítjuk az édesburgonyát és a fehér burgonyát, majd karikákra vágjuk. A burgonyaszeletek felét az előkészített tepsibe helyezzük. A szeleteket meglocsoljuk kevés pestóval. Rátesszük a hagymás keverék egyharmadát. Ismét a burgonya következik, majd egy vékony pesto-réteg és a másik harmadnyi hagymás keverék. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteget a burgonya képezi.

4. Meglocsoljuk zsírszegény tejszínnel, megszórjuk parmezánnal, valamint pirospaprikával. Körülbelül 50 percig sütjük, ezalatt a burgonya megpuhul. Melegen tálaljuk.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csokor bazsalikomlevél

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.

2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.

Francia rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Francia rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja