Citromos-zsályás fürjpecsenye

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Citromos-zsályás fürjpecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csomó zsályalevél
4 db konyhakész fürj
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
dl csirkealaplé
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint rukkola

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Összekeverünk 3 evőkanál olajat, a citromlevet és a -héjat, valamint a fokhagymát egy kis tálban. Sózzuk, fekete borssal ízesítjük.

3. A maradék olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fürjeket és a zsályát, majd 10 perc alatt barnára pirítjuk.

4. A fürjeket tepsibe helyezzük.

5. A páclevet és az alaplevet a serpenyőbe öntjük. Felforraljuk az alapleves pácot, folyamatosan kevergetve 1 percig főzzük.

6. A szaftot a tepsiben levő, elősütött fürjekre öntjük. 25 percig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

7. Egész zsályalevelekkel díszítjük. Rukkolával, forrón tálaljuk.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Citromos-zsályás fürjpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 767 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Citromos-zsályás fürjpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon