Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl fehérbor
6 db hámozott körte
2 db narancs leve és reszelt héja
2 evőkanál sáfrány
1 rúd vanília
A tálaláshoz:
ízlés szerint fagylalt

Elkészítés:

1. A bort, a cukrot, a sáfrányt, a vaníliát, a narancsok levét és reszelt héját összemelegítjük egy serpenyőben, majd a forráspontig hevítjük. Mérsékeljük a tűz hőmérsékletét, és 15 percig gyöngyözve főzzük a szirupot.

2. A körtét is 20-25 percig főzzük, amíg a körte meg nem puhul. Félrehúzzuk a tűzről, és 15 percig hűtjük a körtét a szirupban.

3. A még mindig meleg körtét tálra rakjuk, és 1-2 kanálnyi kardamomos fagylaltot kínálunk mellé.

Kardamomos fagylalt

Kardamomos fagylalt
4 dl tejszín
1.8 dl tej
0.5 rúd vanília

1. A tejet, a vanília- és a kardamomhüvelyt felmelegítjük egy serpenyőben, alacsony hőfokon. Addig főzzük, amíg eléri a forráspontot. Félrehúzzuk a tűzről, és körülbelül 10 percig áztatjuk, amíg a tej magába nem szívja a vanília és a kardamom aromáját.

2. A tojássárgáját és a cukrot fehéredésig és sűrűre keverjük egy tűzálló tálban. A tejbe ázott vaníliahüvelyből kikaparjuk a magokat, kidobjuk a hüvelyt. A tejet lassan a tojásos keverékbe öntjük, összekeverjük. Átszűrjük a keveréket finom lyukú szitán.

3. A tálat gyöngyöző vízfürdő fölé rakjuk. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a krém teljesen be nem vonja a fakanál hátulját. Félrehúzzuk a keveréket a tűzről, letakarjuk a tálat sütőpapírral, hogy hűlés közben ne bőrösödjön meg a puding teteje. Hűtőszekrénybe tesszük hűlni.

4. A tejszínt a krémbe keverjük, majd fagylaltkészítő gépbe öntjük, habosra keverjük. Kissé megfagy. Fagyasztódobozba tesszük a fagylaltot, letakarjuk a tetejét sütőpapírral vagy folpackkal, és tálalásig mélyhűtőbe helyezzük. Almás pitével kínáljuk.

Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja