Citrommázas S alakban

Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A citrommázhoz:
2 teáskanál frissen reszelt citromhéj
5 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
15 dkg porcukor
A süteményhez:
18 dkg lágy vaj
1 csipet
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
40 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A süteményhez a lisztet, a tojássárgáját, a vajat, a citromlevet, a cukrot és a sót fakanállal összedolgozzuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát 24 darabra osztjuk, mindegyik tésztadarabot 3 cm hosszú hurkává sodorjuk, majd S alakba hajlítjuk, és kissé lelapítjuk.

3. Az előkészített sütőlemezeken, egymástól 2-3 cm távolságra rakjuk, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

4. A cukrot és a citromhéjat összekeverjük, és annyi citromlevet adunk hozzá, hogy sűrű mázat kapjunk. Az S-sütiket a citrommázzal díszítjük.

Citrommázas S alakban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 733 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Citrommázas S alakban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó