Gyömbérfonat

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbérfonat
Adag: 3 tepsi (36-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg darált mogyoró
12 és fél dkg darabolt vaj
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 db felvert tojás
7 dkg barnacukor
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
15 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, hozzáadjuk a gyömbért, a sütőport és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a barna cukrot, a mogyorót és hozzáadjuk a tojást.

2. Sima tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Evőkanálnyi adagokat merítünk a tésztából, és 15 cm hosszú hurkákat sodrunk. A hurkát félbehajtjuk, a szárait egymásra nyomjuk.

4. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 4 cm-re, és 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Gyömbérfonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyömbérfonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj