Fűszeres rolád almával töltve

Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fűszeres roládhoz:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál
15 dkg liszt
3 db tojás
1 teáskanál sütőpor
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj
A töltelékhez:
2 és fél dl tejszín
2 db hámozott, összevagdalt zöldalma
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
dl víz
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 25 x 35 centiméteres piskótasütő tepsit. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a gyömbért összekeverjük egy tálban.

2. A tojások sárgáját és a cukrot elektromos habverővel fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét és a sót elektromos habverővel kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a cukros tojássárgájába. Óvatosan beleforgatjuk a száraz alapanyagokat is. A tésztát a tepsibe kanalazzuk.

3. Körülbelül 15 percig sütjük, amíg a teteje érintésre rugalmas nem lesz.

4. Porcukorral meghintünk egy tiszta konyharuhát. A piskótát a konyharuhára rakjuk, feltekerjük. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.

5. A töltelékhez az almát kis serpenyőbe rakjuk, ráöntjük a vizet, felforraljuk. 10-15 percig lefedve, gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a cukrot és a citromlevet, és leszűrjük a keverékről a levet. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

6. A tejszínt kemény habbá verjük. Letekerjük a piskótát, megkenjük tejszínnel. A tetejére kanalazzuk az almás tölteléket. Újra feltekerjük a tésztát. Megszórjuk porcukorral.

A rolád feltekerése:

a) Kiterítünk egy konyharuhát a munkafelületre. Megszórjuk 2-3 evőkanál porcukorral.

b) Óvatosan eltávolítjuk a süteményről a sütőpapírt, és egy éles késsel levágjuk a kissé megszáradt széleket.

c) A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.

d) Kitekerjük a piskótát, és egy spatulával rákenjük a tölteléket, körben tiszta szegélyt hagyva. Konyharuha segítségével újra feltekerjük.

e) Megkenjük a roládot a bevonóval vagy a töltelékkel, és a továbbiakban a receptben leírtakat követjük.

Igazán pompás piskótatekercs. A gyömbér, a fahéj csodálatos ízét a citromos almatöltelék koronázza meg.
Fűszeres rolád almával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fűszeres rolád almával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
lexikon