Póréhagymás, burgonyás gratin

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás, burgonyás gratin
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db vékonyra szeletelt burgonya
8 szál karikára vágott póréhagyma
18 dkg kockára vágott sonka
12 dkg frissen reszelt cheddar sajt
4 és ⅓ dl tejszín
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
1 dl tej
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 maréknyi friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Egy 30 centiméteres ovális tűzálló tálat kivajazunk.

2. A tál aljára egy réteg burgonyát majd egy réteg póréhagymát rakunk. A tetejét sonkával borítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felolvasztott vajjal meghintjük. A műveletet addig végezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére burgonya kerüljön. Az egészet 6 dkg reszelt sajttal megszórjuk.

4. A tejszínt, tejet a maradék sajttal és szerecsendióval összekeverjük, a sonkás burgonyára öntjük. Parmezánnal meghintjük. A sütőben 60 perc alatt puha aranyszínűre sütjük. Petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Póréhagymás, burgonyás gratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Póréhagymás, burgonyás gratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok