Zöldséges lagan

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges lagan
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg reszelt cukkini
½ db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
5 dkg finomliszt
vagy
7 dkg kukorica
1 evőkanál mák
dl olaj
6 dkg vaj
2 db felvert tojás
1 és ¼ dl tej
1 maréknyi friss, finomra vágva koriander
2 teáskanál friss, finomra vágva zöld chilipaprika
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál
1 fej durvára vágott, reszelt hagyma
1 teáskanál sütőpor
1 db felvert tojásfehérje
ízlés szerint tej
A tálaláshoz:
igény szerint mango-chutney

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tepsit kivajazunk.

2. Az olajat, vajat, tojást, tejet, koriandert, csilipaprikát, fokhagymát, pirospaprikát, sót botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a cukkinit, hagymát, kukoricát, kaliforniai paprikát. A háromféle lisztet, sütőport beleforgatjuk. Süteménytészta sűrűségűnek kell lennie. Ha túl folyós, kevés liszttel sűrítjük, ha túl kemény, kevés tejjel hígítjuk.

3. A kivajazott sütőformába kanalazzuk, 30 percig sütjük. Figyelem! A sütő ajtaját tilos kinyitni! A sütőből kivéve a felvert tojásfehérjével megkenjük, a mákkal meghintjük.

4. A sütőbe visszatéve 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivesszük, szeletekre vágjuk. Forrón vagy melegen, mangócsatnival tálaljuk.

A lagan indiai gőzölő edény, amelyben fűszeres tésztaféléket, pástétomokat, zöldséges ételeket készítenek a sütőben. A fogások igen változatosak, hiszen készülhetnek hússal, hallal és zöldségekkel is. Lehetnek édesek és fűszeresek. Akármelyik variációt is választjuk, a lényeg: az alapanyagok, a hozzávalók mindig kifogástalanok legyenek.
Zöldséges lagan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges lagan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
hírlevél