Sült hal sült zöldséggel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült hal sült zöldséggel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 db vékonyra szeletelt burgonya
4 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 nagyobb finomra vágva paradicsom
150 dkg mélyhűtött halfilé
vagy
150 dkg halfilé
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál frissen őrölt római kömény
1 ¾ dl frissen préselt/facsart citromlé
9 dkg fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Tűzálló jénai tálba vagy öntöttvas lábosba öntjük az olajat. Belerakunk 4 gerezd fokhagymát, római köményt, 4 evőkanál citromlevet. Sózzuk, borsozzuk.

3. Egy réteg burgonyát, egy réteg sárgarépát, egy réteg paradicsomot rakunk a tálba. Ráhelyezzük a halfiléket (nyelvhal, lepényhal, ha fagyasztott, felengedve), majd a maradék zöldségekkel beborítjuk, és 40-45 perc alatt puhára sütjük.

4. Amíg a hal sül, a maradék citromlevet, a fenyőmagot, a petrezselymet és a maradék 1 gerezd fokhagymát botmixerrel pépesítjük. Ha a hal megsült, a tetejére locsoljuk. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült hal sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 945 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült hal sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek