Sertéssült édesburgonyával és almával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéssült édesburgonyával és almával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet kicsontozott sertéskaraj
4 db darabolt édesburgonya
2 nagyobb kockára vágott alma
1 és ¼ dl juharszirup
vagy
1 és ¼ dl méz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágva zsályalevél
1 teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt fahéj
2 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

2. Öntöttvas lábasban az olajat felhevítjük és a hús mindkét oldalát 8-10 perc alatt elősütjük. A felesleges zsírt kiöntjük.

3. A húst letakarjuk az édesburgonyával és az almával.

4. A mézet, fokhagymát, zsályát, gyömbért, fahéjat, sót és borsot a zöldséglevesbe keverjük. A húsra öntjük. Fedő nélkül 15 percig sütjük, majd a húst óvatosan megfordítjuk és még 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Sertéssült édesburgonyával és almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sertéssült édesburgonyával és almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj