Tejszínes gorgonzola sajt polentával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejszínes gorgonzola sajt polentával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl tejszín
50 dkg kukoricaliszt
6 dkg darabolt vaj
35 dkg apróra vágott gorgonzola sajt
25 dl hideg víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A vizet sózzuk, felforraljuk, belekeverjük a kukoricalisztet, és 45 percig főzzük.

2. Belekeverjük a vajat, a gorgonzola felét és a tejszínt: A polenta puha és krémes lesz.

3. A polentát levesestányérokba adagoljuk, a maradék gorgonzolával megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tejszínes gorgonzola sajt polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Tejszínes gorgonzola sajt polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok