Hússal és gesztenyével töltött káposzta

Sabalidli kalam dolmaszi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hússal és gesztenyével töltött káposzta
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
31 és ¼ dkg hámozott, apróra vágott gesztenye
125 dkg tisztított káposzta
12 és fél dl víz
10 dkg rizs
2 és fél fej finomra vágott vöröshagyma
25 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
7 és fél dkg friss, finomra vágott korianderlevél
25 dkg báránycsont
½ dl borecet
1 és ¼ evőkanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst 120 percre hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és a töltelékhez a darált hússal, a hagymával, a pa­radicsommal és a gesztenyével jól összekeverjük.

2. A báránycsontot kb. 1 liter csak enyhén megsózott hideg vízbe tesszük, felforraljuk, és közepes lángon hagyjuk csendesen főni, majd a levet leszűrjük.

3. Leforrázzuk a káposztaleveleket, hagyjuk kihűlni, és mindegyik levélre 1-2 evőkanálnyi darált húsos-zöldséges tölteléket teszünk.

4. Ezután behajtjuk a le­veleket, felgöngyöljük, hogy hosszúkás formájú te­kercseket kapjunk, amiket szorosan egymás mellé helyezünk egy fazékba, leöntjük a csontlével, és kb. 45 percig kis lángon pároljuk.

5. Összekeverjük a borecetet a cukorral, a tekercsek­hez adjuk és az ételt még 20 percig kis lángon hagyjuk tovább párolódni. Tálaláshoz a káposztateker­cseket kevés főzővízzel felöntjük, és ízlés szerint héjjal megszórva, lepénykenyérrel tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Hússal és gesztenyével töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Hússal és gesztenyével töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj