Csirke tésztával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott csirke
3 nagyobb hámozott, kockára vágott paradicsom
vagy
50 dkg tagliatelle
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
10 dl forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Belekeverjük a fokhagymát, fahéjat, szegfűszeget, a 8 darabra vágott csirkét, s 7-9 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük, majd 25-30 percig főzzük.

3. Felöntjük forró vízzel, beleszórjuk a tésztát. 10-15 perc alatt a tészta al dente fő. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Csirke tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirke tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon