Csirkeragu kókusszal és kaliforniai paprikával

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeragu kókusszal és kaliforniai paprikával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt csirke
2 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 nagyobb hámozott, összevágott paradicsom
1 és ¼ dl kókusztej
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej kockára vágott fehér hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint főtt jázminrizs
vagy
igény szerint főtt thai rizs

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a csirkedarabokat és 7-9 perc alatt szép barnára pirítjuk. Belekeverjük a kaliforniai paprikát, paradicsomot, a borsóhüvelyeket. Sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt (vagy wokot) letakarjuk és a húst alacsony hőfokon 15 percig főzzük.

3. Felöntjük kókusztejjel, belekeverjük a petrezselymet. 60 percig, amíg a csirke megfő, gyöngyöztetjük. A csirkeragut a rizs tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.

Csirkeragu kókusszal és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirkeragu kókusszal és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon