Fűszeres húsgombócragu

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
igény szerint fűszeres hosszúszemű fehér rizs
Húsgombóc:
2 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál finomra vágva zöld chilipaprika
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 maréknyi friss, finomra vágva koriander
1 maréknyi friss, finomra vágva petrezselyemzöld
½ db citrom leve
2 gerezd reszelt fokhagyma
½ teáskanál
½ teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál garam masala
1 teáskanál erőspaprika-krém
vagy
1 teáskanál piros chilikrém
Ragu:
2 evőkanál friss, finomra vágva koriander
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
6 nagy hámozott, összevágott burgonya
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej reszelt hagyma
1 fej reszelt lilahagyma

Elkészítés:

1. A húsgombóc hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük. Diónyi gombócokat gyúrunk. Félrerakjuk.

2. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénaiban az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A hagymákat 7 perc alatt világosbarnára pároljuk.

3. Belekeverjük a paradicsomot, csilipaprikát, sót, fokhagymát, kurkumát. Alacsony hőfokon 20 percig kevergetjük.

4. Hozzáadjuk a háromszínű kaliforniai paprikát, húsgombócot, burgonyát. Levessel felöntjük. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 25 percig, időnként kevergetve, főzzük.

5. Belekeverjük a citromlevet. Korianderlevéllel díszítjük és rizságyon azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Fűszeres húsgombócragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fűszeres húsgombócragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest