Szőlőlékrém

Pelamusi

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szőlőlékrém
Eszközök: fazék, habverő, kés, szita, tűzhely
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl frissen préselt/facsart szőlőlé
10 dkg búzaliszt
vagy
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg apróra vágott dióbél

Elkészítés:

1. A szőlőléből félreteszünk kb. 1,5 decit. A többit nagy fazékban, állandó keverés mellett felforraljuk, le­vesszük a tűzről.

2. A lisztet a hideg szőlőlével jól fel­verjük, és habverővel fokozatosan a forró szőlő­léhez keverjük. Állandóan kevergetve felfőzzük, majd legkisebb lángon, néha-néha megkeverve, kb. 30 percig hagyjuk csendesen forrni.

3. Nagyobb tálba vagy adagonként formába öntjük, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a vágott dióval díszítjük.

Szőlőlékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Szőlőlékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szótár