Vagdalt kahétiai módra

Kahuri katleti

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vagdalt kahétiai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg aszalt som
1 db tojás
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
1 nagyobb fej finomra reszelt vöröshagyma
vagy
1 nagyobb fej pépesített vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A kimagozott som felét legalább 30 percre langyos vízbe áztat­juk. Az egyik hagymát péppé zúzzuk vagy finoman lereszeljük. A beáztatott gyümölcsöt ugyancsak pürésítjük, és a reszelt hagymával, a darált marhahús­sal, a tojással, sóval, borssal összegyúrjuk.

2. A hús­masszából kis, ovális fasírtokat formálunk, kissé meglapítjuk, és a forró vajban mindkét oldalukat megsütjük. Melegen tartjuk.

3. A maradék somot kevés forró vajban megpirítjuk, második hagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk, az egészet kis lángon összepároljuk. A vagdaltakat tá­nyérra rendezzük, és elosztjuk rajta a hagymás som keveréket.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Vagdalt kahétiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 644 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Vagdalt kahétiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
könyvek