Póréhagymás, árpagyöngyös burgonyaleves

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás, árpagyöngyös burgonyaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál finomra vágva póréhagyma
50 dkg kockára vágott burgonya
10 dkg árpagyöngy
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A póréhagymát a levesbe rakjuk, felforraljuk, 5 percig főzzük. A tűz hőfokát csökkentjük, a levesbe szórjuk a burgonyát, 15 percig főzzük.

2. Belekeverjük az árpagyöngyöt, és 45 percig gyöngyöztetjük.

3. Hozzáadjuk a vajat, petrezselymet, szerecsendiót, a parmezánt. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Póréhagymás, árpagyöngyös burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Póréhagymás, árpagyöngyös burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter