Póréhagymás krumplileves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás krumplileves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
6 nagyobb kockára vágott burgonya
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 szál finomra vágva sárgarépa
1 szál finomra vágva zellerszár
1 csomó finomra vágva petrezselyemzöld
10 dl hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a póréhagymát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, petrezselymet. 15 perc alatt puhára pároljuk.

2. Belerakjuk a krumplit, felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

3. A krumplit közepes tűzön 15 perc alatt puhára főzzük. A levest a tűzről félrehúzzuk. Egy kissé hagyjuk hűlni.

4. A zöldségeket és a krumplit botmixerrel pépesítjük. A tűzre visszatéve újra felmelegítjük. Azonnal tálaljuk.

Póréhagymás krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 622 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Póréhagymás krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja