Nyári minestrone

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyári minestrone
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál finomra vágva póréhagyma
2 db kockára vágott burgonya
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt zellerszár
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, kockára vágott sárga kaliforniai paprika
2 db kockára vágott cukkini
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
6 dkg forgácsolt parmezán sajt
vagy
15 dkg friss zöldborsó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ág összetépkedett bazsalikomlevél
1 ág finomra vágva majoránna
1 ág finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a póréhagymát 5 perc alatt megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a krumplit, sárgarépát, zellert, zöldborsót, s 5 percig magas hőfokon pirítjuk.

3. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és a levest 30 percig gyöngyöztetjük.

4. Belekeverjük a kétféle paprikát, cukkinit, paradicsomot, és 5 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a bazsalikomot, majoránnát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Sajtforgácsokkal megszórjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Nyári minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Nyári minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest