Almatorta fahéjas morzsalékkal

Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db alma
4 evőkanál citromlé
1 ¾ dl tej
2 db tojás
2 evőkanál barnacukor
35 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
18 dkg lágy vaj
1 csipet
A fahéjas morzsalékhoz:
1 evőkanál őrölt fahéj
10 dkg darált dió
6 evőkanál vaj
15 dkg liszt
10 dkg barnacukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű, tepsit sütőpapírral kibélelünk.

2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket a cukros, citromleves vízben 10 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük.

3. A lisztet, a sót, a sütőport tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot egy másik tálban krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük. Beletesszük a száraz hozzávalókat és a tejet.

4. A tészta kétharmadát az előkészített tálba öntjük. A főtt almát rákanalazzuk, beborítjuk a maradék tésztával. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a diót.

5. A keveréket a tészta tetejére morzsoljuk, majd 40-50 perc alatt megsütjük. Mintegy 5 percig a formában hagyjuk. Rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Almatorta fahéjas morzsalékkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Almatorta fahéjas morzsalékkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja