Sajtkeverékes pite

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőtál kenéséhez:
igény szerint vaj
A tésztához:
5 dl meleg tej
20 dkg liszt
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet
vagy
másfél dkg friss élesztő
A töltelékhez:
25 dkg kockára vágott sajt
3 db tojás
2 evőkanál liszt
2 és fél dl tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk tejjel, cukorral. A lisztet edénybe szitáljuk, belekeverjük a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk.

2. Kissé lisztezett deszkán rugalmas tésztává dolgozzuk. Cipóvá formáljuk. Kiolajozott edénybe rakjuk, letakarjuk. 60 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk egy sütőtálat. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a sütőtálat kibélelhessük vele.

4. A töltelékhez egy tűzálló tálban összekeverjük a sajtokat (mozzarella, provolone, fontina), a lisztet, a tejet. Borsozzuk.

5. A keveréket megolvasztjuk. A tojássárgákat felverjük, a sajtos keverékhez öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtkeverékbe forgatjuk.

6. A sajtos masszát a tésztával kibélelt sütőtálba öntjük, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtkeverékes pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtkeverékes pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj