Puliszkaszuflé parmezánszósszal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A puliszkaszufléhoz:
21 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 db tojás
12 és fél dkg kukoricaliszt
4 dl víz
1 csipet
A szószhoz:
30 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 dl tej

Elkészítés:

1. Fazékban, forró, sós vízben a kukoricalisztet állandó kevergetés mellett 45 perc alatt csomómentesre főzzük. Félrehúzzuk, kihűtjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy szuflésütőt kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.

3. A tojássárgákat felverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan a puliszkához keverjük először a sárgáját, majd a tojáshabot.

4. A puliszka harmadát az előkészített szuflésütőbe öntjük, megszórjuk a parmezán negyedével. A műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A szuflé tetejére parmezán sajt kerüljön.

5. Körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a szuflét.

6. A szószhoz a parmezánt a tejjel, vízfürdő fölött krémesre keverjük. A szufléra krémes szószt kenünk. Melegen tálaljuk.

Puliszkaszuflé parmezánszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Puliszkaszuflé parmezánszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
vegetáriánus ételek