Pácolt sütőtök

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt sütőtök
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sütőtök
2 és fél dl vörösborecet
10 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 ág finomra vágott, levélkékre szedett rozmaring
2 és fél dl olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, egycentis szeletekre vágjuk. Lisztbe forgatjuk.

2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tökszeleteket adagonként aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük.

3. A vörösborecetet felforraljuk a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.

4. A megsütött tökszeleteket egy magas falú tálba rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringleveleket, ráöntjük az ecetes öntetet. Fóliával letakarjuk, és mintegy 12 órán át pácoljuk. Hidegen tálaljuk.

Pácolt sütőtök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pácolt sütőtök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok