Almás sütemény

Jablocsnaja babka

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás sütemény
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, kimagozott alma
1 db citrom leve
12 és fél dkg kristálycukor
4 db tojás
másfél dl tejföl
15 dkg liszt
1 csipet
teáskanál őrölt fahéj
A sütőformához:
igény szerint vaj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Az almát apróra vágjuk, megcsepegtetjük a citrom­lével, hogy ne barnuljon meg.

2. A cukrot, a tojássárgá­ját a tejföllel habosra kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a fahéjat, a sót és végül az almát.

3. A tojás­fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a masszába keverjük.

4. Jól kivajazott sütőformába kanalazzuk, és 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórva, almaszeletekkel dí­szítve tálaljuk.

Almás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Almás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
twitter