Citromhéjas csoda

Adag: 2 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál
25 dkg lágy vaj
15 dkg barnacukor
2 db felvert tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál tej
40 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

2. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot, a citromhéjat, a citromlevet, a száraz adalékot és összedolgozzuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és sima tésztává gyúrjuk.

3. A tésztát kétfelé osztjuk és 30 cm-es hengereket formálunk belőle. A tésztahengereket folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát éles késsel 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.

5. Világosbarnára sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Citromhéjas csoda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Citromhéjas csoda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
twitter