Mákkal hintett polentaháromszögek

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mákkal hintett polentaháromszögek
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg finomszemcséjű kukoricadara
15 dkg lágy vaj
3 db felvert tojás
4 dkg mák
5 dkg porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet
1 evőkanál tej
2 teáskanál száraz fehérbor
vagy
20 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a kukoricadarát, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot, a vajat és 2 tojást. • Hozzáadjuk a bort, és sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Éles késsel 5 cm-es háromszögformákat vágunk a tésztából.

4. A tészta háromszögeket az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A maradék tojást a tejjel felverjük, a sütemények tetejét megkenjük. Mákszemekkel, porcukorral megszórjuk.

5. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Mákkal hintett polentaháromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1098 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mákkal hintett polentaháromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó