Csokoládés ricotta olasz forgácsfánkkal

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés ricotta olasz forgácsfánkkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ricotta
12 és fél dkg reszelt étcsokoládé
8 db minifánk
vagy
1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
3 dkg finomra vágott gyömbér
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé

Elkészítés:

1. A ricottát és a porcukrot simára keverjük. Félrerakunk némi csokoládét.

2. A többi csokoládét, a gyömbért, a narancshéjat és -levet a ricottás keverékhez adjuk.

3. A forgácsfánkot vagy babapiskótát tálra helyezzük. A tetejére halmozzuk a ricottás masszát. Megszórjuk a félre­tett csokoládéval, és tálaljuk.

Forgácsfánk

Kép nélkül
35 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál tejföl
1 kávéskanál kristálycukor
4 evőkanál baracklekvár
1 késhegynyi
A sütéshez::
olaj

1. A lisztet a tojássárgákkal, a cukorral, a sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. Pici gombócokat formálunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk, és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.

2. Bő, forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőn a felesleges olajat leitatjuk. Porcukorral meghintve, forró baracklekvárral tálalhatjuk.

Babapiskóta

Babapiskóta
15 dkg porcukor
3 db tojás
0.5 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet
10 dkg univerzális liszt vagy
10 dkg fehér liszt

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.

2. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukor kétharmadát és a vaníliakivonatot vízfürdő fölött krémessé keverjük. Óvatosan belekeverjük a száraz adalékot.

3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 8 x 2 cm-es babapiskóta formákat nyomunk úgy, hogy az elején és a végén kissé vastagabb legyen a tészta.

5. A maradék porcukorral megszórjuk és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Néhány percig még hagyjuk a lemezen. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Csokoládés ricotta olasz forgácsfánkkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csokoládés ricotta olasz forgácsfánkkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
vegetáriánus ételek