Sherrys, köményes ropogós

Adag: 2 tepsi (18-22 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál édes sherry
másfél teáskanál köménymag
12 és fél dkg darabolt vaj
1 csipet
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 teáskanál zsírszegény tejszín
25 dkg fehér liszt
vagy
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Alacsony hőfokon egy kis lábasban a vajat és a tejszínt felmelegítjük. Nagyobb tálba öntjük, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a köménymagot, a sót és a szerecsendiót. Összekeverjük.

2. Egy tálban a sherryt a tojássárgájával habosra keverjük, a száraz adalékhoz adjuk, és kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cmre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Sherrys, köményes ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 549 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Sherrys, köményes ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja