Sült póréhagyma

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült póréhagyma
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg póréhagyma
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk.

2. A póréhagymát megtisztítjuk. Forró, sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kivajazott sütőtálba rakjuk.

3. A parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a sót, a borsot összekeverjük, s ezt a keveréket a póréhagymára borítjuk.

4. Olvasztott vajjal meghintjük, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Sült póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja