Padlizsános, gombás, cukkinis penne

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsános, gombás, cukkinis penne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
25 dkg szeletelt csiperkegomba
25 dkg vékonyra szeletelt cukkini
1 db kockára vágott padlizsán
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben.

2. A hagymát, a fokhagymát és a padlizsánt körülbelül 3-5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a cukkinit, a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és időnként megkeverve 10 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. Leszűrjük a tésztát, a serpenyőbe borítjuk. Alacsony hőfokon még 1-2 percig főzzük, alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Padlizsános, gombás, cukkinis penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Padlizsános, gombás, cukkinis penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése