Vietnami marhahúsleves tésztával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vietnami marhahúsleves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál rizsecet
50 dkg filézett, vékonyra szeletelt marhasteak
30 dkg rizstészta
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál barnacukor
15 dl marhaalaplé
9 dkg friss szójababcsíra
2 és fél dkg korianderlevél
1 rúd fahéj
1 db cikkekre vágott lime
ízlés szerint hámozott, vékonyra szeletelt gyömbér

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

2. A marhaalaplevet, a csillagánizst, a fahéjrudat, a gyömbért és a barna cukrot összekeverjük egy tálban. Magas hőfokon felforraljuk, időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Letakarjuk, alacsony hőfokon 5 percig gyöngyözve főzzük.

3. A fahéjrudat és a csillagánizst kidobjuk a levesből. Összekeverjük a halszószt és a rizsecetet.

4. A főtt rizstésztát egyenlően elosztjuk a levesestálakban. Beletesszük a szeletelt marhahúst is. A felforralt, fűszerezett alaplevet a hús tetejére kanalazzuk. Szójababcsírával és korianderrel díszítjük. Lime-gerezdekkel, forrón tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Vietnami marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 860 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Vietnami marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
hírlevél